ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Обсъден беше Планът за действие по глава 9 "Транспортна политика" за 2004 г. 19.12.2003

Препоръките от Редовния доклад на Европейската Комисия (ЕК) за 2003 г. и Проект на Плана за действие по глава 9 "Транспортна политика" за 2004 г. бяха обсъдени вчера, 18 декември, на семинар в хотел "Копитото", природен парк "Витоша". Семинарът беше на тема "Предизвикателства, свързани с изпълнението на поетите ангажименти от българска страна след временното закриване на преговорите по глава 9 Транспортна политика" и е в съответствие с Комуникационната стратегия за присъединяването на страната ни към Европейския съюз.

Семинарът беше открит от заместник-министъра на транспорта и съобщенията София Касидова. В него взеха участие представители на Министерския съвет, министерствата на транспорта и съобщенията (МТС), външните работи, финансите, околната среда и водите, вътрешните работи, регионалното развитие и благоустройството, Изпълнителна агенция "Пътища", както и второстепенните разпоредители на МТС.

По време на дискусиите бяха отбелязани положителните резултати, постигнати от страната ни през изминалата година по отделните видове транспорт, както и високата оценка, дадена в Редовния доклад на Европейската комисия от ноември 2003 г., по-специално в областта на автомобилния и морския транспорт. Определен напредък се отбелязва и в областта на железопътния и въздушния транспорт.

Участниците в семинара бяха подробно информирани за изпълнението на ангажимента за въвеждане на винетната система за ползване на пътната инфраструктура на територията на България, както и за започналия от 8 декември тази година процес на подмяна на регистрационните талони на пътни превозни средства и графика за неговото приключване.

За допълнителна информация:
Николай Михайлов, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 02
e-mail: nmihaylov@mtc.governemnt.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени