ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Обсъждаме възможностите за сътрудничество с "Майкрософт" 04.10.2003

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев и вицепрезидентът на "Майкрософт" Пит Хейс обсъдиха възможностите за съвместно сътрудничество между Министерството на транспорта и съобщенията и американската компания в сектора на високите технологии. Това стана ясно днес след края на работната закуска между двамата, която се проведе в хотел "Шератон". На нея вицепремиерът Василев връчи писмо до президента на компанията Бил Гейтс с официална покана да посети България.

Българската страна и компанията "Майкрософт" могат да си сътрудничат в изграждането на високотехнологични лаборатории и центрове във висшите ни учебни заведения. По време на работната закуска е била обсъдена още възможността американската компания да участва активно в програмата "Българската мечта", като взема на стаж изявени български студенти в своите офиси у нас и в чужбина.

До края на 2003 г. да бъде съставен Консултативен съвет за развитие на информационните и комуникационните технологии с участието на представители на Майкрософт, българския бизнес и специалисти от Министерството на транспорта и съобщенията беше дискутирано още по време на срещата. Очаква се още в края на тази или в началото на следващата година да бъде организирана съвместна конференция по въпросите на високите технологии.

Пит Хейс е у нас, като специален пратеник на Бил Гейтс, по повод тържествата за 100-годишнината от рождението на изобретателя на компютъра Джон Атанасов.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени