ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Откриваме виртуална катедра "Джон Атанасов" във Велико Търново 06.10.2003

Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Неделчо Неделчев ще открие днес от 14.30 ч в сградата на Великотърновския университет виртуалната катедра "Джон Атанасов". Проектът е съвместна инициатива на Агенция "Развитие на съобщенията и на информационните и комуникационни технологии" към Министерството на транспорта и съобщенията и на българската университетска и академична общност.

Проектът включва изграждането на серия от модерни компютърни лаборатории на територията на университети и научни институти в цялата страна, като основна цел е създаването и обмяната на компютърни курсове и трансфер на технологии между университетските катедри по изчислителна техника. Крайната цел на инициативата е преработването на всички курсове по компютърни науки онлайн с идеята това постепенно да стане естествен начин за разпространение на знания във всички сфери на образованието и науката.

В първия етап на проекта Министерството на транспорта и съобщенията финансира изграждането на близо 40 високотехнологични компютърни лаборатории с около 400 компютъра и сървъра. От своя страна преподавателският и научен състав на университетите поема ангажимента да бъде подготвена платформа за онлайн компютърни курсове, както и да се стимулират някои допълнителни социални дейности, свързани с преквалификацията или подобряването на уменията в сферата на информационните и комуникационни технологии на безработни, социално слаби, хора с увреждания и др. социални групи.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени