ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Класирането на офертите за Варненската корабостроителница ще бъде ясно да края на следващата седмица 18.10.2003

Класирането на участниците, подали оферти за 75 % от активите на Варненската корабостроителница, ще бъде готово до края на следващата седмица. Това стана ясно днес по време на пресконференцията на вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев на кораба "Атанас Димитров" във Варна. Той е на двудневно работно посещение в морския град.

В понеделник, 20 октомври, в София назначена от Параходство "Български морски флот" комисия ще разгледа четирите подадени оферти и ще прецени дали кандидатите ще трябва да предоставят допълнителни документи или информация по търга, стана ясно още по време на пресконференцията.

Вчера до 17.00 ч беше крайният срок за приемането на документи за участие в търга на 75 % от активите на Варненската корабостроителница. Заявки да купят завода бяха подадени от "Арес Комодитис UK лимитид" - Лондон, консорциумът "Булярд", в чийто състав влиза и кораборемонтният завод "Одесос", "Цакос България" АД, както и финансово-индустриалният концерн "АКБ Форес". Последните две фирми участваха и в предишната процедура за продажбата на корабабния завод.

Вицепремиерът Василев пусна в употреба и пощенско издание на тема "Строители на Българската държава - Цар Иван Шишман". Церемонията е част от честванията на 160-годишнината на организираната пощенска дейност във Варна.

За допълнителна информация:
Румяна Якимова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 20
e-mail: ryakimova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени