ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Вицепремиерът Василев ще участва в среща по проблемите на безопасността на движението по пътищата 22.10.2003

Вицепремиерът Николай Василев ще участва в неформална среща на министрите на транспорта от страните-членки на Европейския съюз (ЕС) и асоциираните страни по проблемите на безопасността на движението по пътищата. Срещата ще се проведе от 23 до 24 октомври тази година в град Верона, Италия. На нея ще присъства и заместник-министърът на транспорта и съобщенията София Касидова.

По време на срещата във Верона министрите ще подпишат политическа декларация, с която ще потвърдят общата воля за активното решаване на проблемите на безопасността на движението по европейските пътища и ще се създадат предпоставки за осигуряването на бърз, ефективен и безопасен транспорт. Декларацията е подготвена на предварителна експертна среща през септември в Рим.

В рамките на своето председателство на ЕС до края на годината италианското правителство е утвърдило приоритети за съвместни действия в областта на транспорта. Във връзка с това Министерството на инфраструктурата и транспорта на Италия е поело инициативата периодът, в който Италия председателства Европейския съюз, да бъде посветен на подобряването на безопасността на движението по пътищата. България играе важна роля за безопасността на движението по пътищата в Европа. През страната ни всяка година преминават стотици хиляди чуждестранни автомобили - тежкотоварни камиони, автобуси и много автотуристи.

На срещата в Рим е разгледан материал "Europe for life", в който са посечени шест основни направления за подобряването на безопасността на движението по пътищата.

За допълнителна информация:
Николай Михайлов, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 02
e-mail: nmihaylov@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени