ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Две фирми остават в надпреварата за Варненската корабостроителница 22.10.2003

Две фирми остават в надпреварата за Варненската корабостроителница. Това са консорциумът "Булярд" /част от който е кораборемонтният завод "Одесос"/ и "Цакос България" АД. Решението беше взето от специално назначената от Параходство "Български морски флот" комисия. Това стана ясно днес във Варна на специална пресконференция, организирана от БМФ.

В понеделник, 20 октомври, в София 5-членната комисия разгледа четирите подадени оферти. Тя трябваше да прецени дали е необходимо кандидатите да предоставят допълнителни документи или информация по търга.

Членовене на комисията решиха да поискат подобрение на офертите, подадени от избраните да продължат участието си в конкурса компании. Срокът, даден на консорциума "Булярд" и фирма "Цакос България" АД, е до 12.00 ч в петък, 24 октомври. В 12.30 ч на същия ден БМФ официално ще съобщи крайното класиране.

Другите двама кандидати, участващи в конкурса за създаването на смесено дружество от активите на Варненската корабостроителница - "Арес Комодитис UK лимитид" - Лондон и "АКБ Форес", не отговарят на изискванията за участие в процедурата, обясни по време на брифинга председателят на борда на директорите на Параходство "Български морски флот" Камен Киров. Двете компании не са представили всички изискуеми документи за участие в конкурса - заверени счетоводни отчети, документи за съдебна регистрация и др. Те не отговарят и на едно от основните изисквания на процедурата - опит в корабоплаването, корабостроенето и кораборемонта.

До 17.00 ч в петък, 17 октомври, беше крайният срок за приемането на документи за участие в търга за 75 % от активите на Варненската корабостроителница. Заявки да купят завода бяха подадени от "Арес Комодитис UK лимитид" - Лондон, консорциума "Булярд", "Цакос България" АД, както и от финансово-индустриалния концерн "АКБ Форес". Последните две фирми участваха и в предишната процедура за продажбата на корабния завод.

За допълнителна информация:
Румяна Якимова, Пресцентър,

Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 02
e-mail: ryakimova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени