ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Василев: Ще обсъждаме проблемите и ще работим в диалог със синдикатите 10.09.2003

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев се срещна с КТ “Подкрепа”. На среща, която е по инициатива на синдикалната организация, присъстваха д-р Константин Тренчев, Димитър Манолов и представители на “Федерация транспортни работници”, “Федерация БДЖ” и “Федерация съобщения”.

Министър Василев обяви, че с представителите на синдикалните структури на “Подкрепа”, в отраслите транспорт и съобщения, са достигнали до решението всички проблеми да се обсъждат в диалог и добро взаимодействие.

Вицепремиерът Николай Василев покани д-р Константин Тренчев на работна среща по безопасността на железопътния транспорт, която ще се проведе на 20.10.2003 г. в Горна Оряховица. Николай Василев отбеляза, че инвестициите за безопасността на железопътния транспорт през последните 13 г. са крайно недостатъчни и че ще разчита на разбирането и подкрепата на гражданите по този проблем.

“Изготвен е сериозен анализ на железниците и той в момента е на моето бюро. Основният проблем е прекалено остарелият подвижен състав, а също и това че повече от 10 г. не са правени ремонти на вагоните” – допълни Николай Василев.

Д-р Тренчев отчете сериозен напредък в развитието на БДЖ. Според лидера на “Подкрепа”, след предприетите мерки от страна на МТС, социалното напрежение в железопътния отрасъл е намаляло.

Синдикалните структури не одобряват начина, по който се субсидират социалните дейности на БДЖ – ползването на намаление на жп билети за студенти, ученици и пенсионери, и ще предложат ново решение по проблема.

Припомняме ви, че тази година държавата субсидира социалните дейности на БДЖ с 70 млн. лева.

От “Подкрепа” поставиха въпроса за съдбата на почивните бази на БТК, които са били прехвърлени на “Български пощи” ЕАД за стопанисване, но по една или друга причина отново са в системата на българския телеком.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени