ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министерството на транспорта и съобщенията ограничава възнагражденията от бордове на всички свои представители 18.09.2003

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев ограничи с допълнителни споразумения възнагражденията на всички представители на държавата, които членуват в бордовете на директорите на предприятията, чийто принципал е Министерството на транспорта и съобщенията.

По две минимални работни заплати ще получават представителите на държавата в ДП "Ръководство въздушно движение", Национална компания "Железопътна инфраструктура", ДП "Транспортно строителство и възстановяване", ДП "Съобщително строителство и възстановяване" и всички търговски дружества, които са към Министерството на транспорта и съобщенията.

Всеки един от представителите на държавата е подписал допълнително споразумение към договора си за управление, по силата на което ще получава месечно възнаграждение в размер на 220 лв., считано от 1 септември 2003 г.

По силата на Правилника на Министерския съвет за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие на капитала от 23 май 2003 г. се изисква в тримесечен срок от публикуването му в Държавен вестник, възнагражденията на държавните представители в търговските дружества с държавно участие да бъдат ограничени до две минимални работни заплати. Министерството на транспорта и съобщенията прилага същото правило и за членуващите в бордовете на държавните предприятия, за да унифицира заплащането на всички свои представители, независимо дали те са в управителните съвети на държавните предприятия или в бордовете на търговските дружества с държавно участие, чийто принципал е Министерството.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени