ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев взе участие в бизнес обяд с представители на ГБИТК 08.02.2006
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев взе участие в бизнес обяд с представители и членове на Германо-българската индустриално-търговска камара /ГБИТКБ/. Той се проведе днес в хотел „Шератон София хотел Балкан”.

По време на срещата министър Мутафчиев изнесе доклад на тема „Основни приоритети в работата на Министерството на транспорта”. Дискутирани бяха предприетите мерки за сигурността и модернизацията на транспортната система, ускоряването на проектите от предприсъединителните фондове, повишаването качеството на услугата, както и постигането на високи стандарти.

От своя страна представителите на ГБИТК изразиха задоволството си от присъствието на министър Мутафчиев и заявиха, че това е важен знак за волята на правителството за тясно сътрудничество с представителите на бизнеса както за по-нататъшното подобряване на рамковите икономически условия, така и за утвърждаването на България като привлекателно място за инвестиции. Същевременно това е и показателно за значението, което лично министър Мутафчиев и правителството на Република България отдават на развитието на икономическите отношения с Федерална република Германия – водещ инвеститор и търговско-икономически партньор на България.

Германо-българската индустриално-търговка камара е най-голямата двустранна камара в България и е единствената, която функционира въз основа на подписано междуправителствено споразумение. В ГБИТК членуват повече от 330 германски, българо-германски и български фирми, които допринасят за развитието на бизнеса между двете страни.

По-късно през деня министър Петър Мутафчиев ще бъде гост и на форум на тема „Транспортната политика на България”. Той се организира от Клуба на дипломатите-икономисти в София, който е създаден през 2002 г. Идеята е да бъдат провеждани неформални дискусии между търговските и икономическите съветници към чуждестранните мисии, базирани в София, и български политици и експерти, активно ангажирани с икономическото развитие на страната ни.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mt.government.bg

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени