ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Налице е завършен етап от реформата в железопътния транспорт 26.09.2003

В България вече е изградена нормативната уредба за железопътния транспорт, която отговаря напълно на европейските изисквания. В съответствие с целите, които си постави правителството, и ангажиментите, които пое във връзка с кандидатурата на страната ни за пълноправен член на Европейския съюз, е налице завършен етап от реформата в железопътния транспорт.

Това заяви вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев при откриването на втория ден от работното заседание на "Железопътен форум 2003". Министър Василев е патрон на Форума, който се провежда в Националния дом на науката и техниката и е с международно участие.

Основната задача в дейността на Министерството е развитието на железопътния транспорт в съответствие с изискванията на европейското законодателство. "Една от целите ни е да подобрим технологията и организацията на превозите, за да могат те да отговарят на новите условия и предизвикателства на либерализирания транспортен пазар в началото на 21 век" - допълни министър Василев.

Форумът продължава с доклади на специалисти в областта на железопътния транспорт.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени