ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Назначена е комисия за разследването на случая с потъналия траулер "Омега" 26.09.2003

Със заповед № 128 от 25 септември на директора на дирекция "Морска администрация" - Варна е назначена специална комисия от морски специалисти за разследването на случая с потъналия траулер "Омега". Риболовният кораб претърпя корабокрушение вчера окло 4.15 ч на около 8 морски мили източно от нос Иланджик, близо до устието на река Камчия.

Спасителният координационен център във Варна утвърди план за водолазен оглед от специалисти от фирма "Аквалант" и собственика на потъналия риболовен кораб. Този план ще даде базата за по-нанатъшно разследване на причините за потъването на траулера.

На 29 септември, понеделник, в дирекция "Морска администрация" - Варна комисията за разследването на случая ще вземе показанията на спасените от инцидента моряци.

Траулерът "Омега" е с дължина 14 метра и пет души екипаж. Четирима души от екипажа са били спасени от минаващия наблизо риболовен кораб "Русано". В издирването на последния член от екипажа на "Омега" са се включили спасителният катер "Тангра", граничният катер 521, както и хеликоптер на Военноморските сили, организирани от Спасителния координационен център. Въпреки издирването петият член на траулера все още не е намерен.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени