ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Зам.-министър Мартинова ще участва в срещата на министрите на транспорта от страните в региона на Черно и Каспийско море 30.09.2003

Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Красимира Мартинова ще участва в срещата на министрите на транспорта от страните в региона на Черно и Каспийско море. Форумът ще се проведе от 1 до 3 октомври в столицата на Азербайджан - Баку.

По време на срещата ще бъде направен преглед на работата по изпълнението на инициирания от турската страна проект за създаването на Черноморски рингов коридор. Осъществяването на този проект има за цел да подобри инфраструктурата в крайморските зони и връзките с транспортните коридори. Предстои да бъде проведена и дискусия за необходимостта от изработването на стратегия за развитието на транспортните връзки между Черноморския и Каспийския регион.

Очаква се по време на форума да бъде приет Работен план на Групата по транспорт към Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС) за периода 2004-2005 г. Планът включва етапите за осъществяването на започнатите проекти, както и идейните предложения за нови проекти.

Срещата на транспортните министри от региона на Черно и Каспийско море ще бъде предхождана от заседание на Работната група по транспорт на ОЧИС. В рамките на съвещанието ще бъде приета декларация, очертаваща насоките на бъдещото междурегионално сътрудничество.

Проявата се организира в рамките на азербайджанското председателство на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени