ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Петров откри инициатива за обучение по информационни технологии 04.06.2003

Днес, 4 юни 2003 г., в сградата на Военния клуб в София се проведе Годишна среща на Сиско академиите в България. Събитието беше подкрепено от Международния съюз по далекосъобщения, Българска телекомуникационна компания и Технически университет - София.

Министър Петров откри форума и изказа благодарност на Сиско Системс и на Международния съюз по далекосъобщения за успешната им дейност в България.

Обучението на комуникационни специалисти е приоритет на правителството, защото без задълбочени познания в сферата на информационните технологии е немислимо да се развива модерна икономика и да се изгражда конкурентна индустрия, каза в приветствието си министър Пламен Петров.

Министър Петров пожела успех на новите курсисти от Сиско Академиите в страната и изрази желанието си повечето от тях да успеят да се реализират на родна земя.

Създадената Сиско Академия в БТК ще позволи на компанията да започне да прилага модерни технологии в ежедневието и да разчупи представата на обществеността, че телекомуникационния ни оператор се занимава само с пренос на гласови услуги, каза изпълнителният директор на БТК Бойко Димитрачков.

По време на награждаването на най-добрите преподаватели, курсисти и проекти в Сиско академиите в България, министър Петров раздаде книги за Джон Атанасов, осигурени с подкрепата на Агенцията за високи технологии. От името на Сиско Системс статуетки раздаде Робърт Люис, директор "Образователни стратегии и развитие", Cisco Systems за Европа, Средния изток и Африка.

Всеки успешен проект е предпоставка за нови инициативи и проекти, каза Кръстьо Мирски, заместник-председател на Международния съюз по далекосъобщения (МСД) и представи проектите на организацията в България.

От името на Техническия университет-София, ректорът - професор Венелин Живков изказа благодарността си за успешното сътрудничество между държава, бизнес и академична общност и благодари на Министерство на транспорта и съобщенията за успешните инициативи каквито са Сиско Академията с БТК и Виртуалната катедра по компютинг "Джон Атанасов".

Приветствие на форума поднесе и Петър Иванов, генерален мениджър на Сиско Системс-България, с което благодари на всички партньори и участници за големия интерес и пожела успех на курсистите.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени