ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Натовски офицери от 13 европейски държави бяха на борда на "Калиакра" 03.06.2003

В Италия, за курсистите-абитуриенти бе организирана екскурзия с любезното съдействие на агентийската фирма Gastaldi, която е линеен агент на БМФ и Булкон.

Младежите имаха възможност да надникнат във величествения кратер на Везувий, както и да разгледат древния Помпей.

Децата отнесоха парченца лава от кратера и много други сувенири за приятелите си в България.

На 4 юни 2003 г. в италианското пристанище Неапол на борда на Калиакра се състоя мултимедийно представяне на живота на Джон Атанасов. Българският посланик в Рим г-н Калудов оцени идеята за плаването и популяризирането на българския произход на бащата на компютъра като изключително успешен и интересен начин за изграждане положителния имидж на България зад граница.

На събитието на палубата на българската баркентина присъстваха офицери от 13 европейски държави, които работят в базата на НАТО близо до Неапол. Гости на борда бяха и италиански студенти по българистика и техните преподаватели. Младите италианци научиха подробности за живота и делото на българския изобретател и получиха рекламни фланелки с образа на Джон Атанасов.

Гостите на борда - политици и бизнесмени бяха единодушни, че инициативата на Министерството на транспорта и съобщенията със съдействието на Параходство БМФ и Министерството на външните работи да популяризират България в Италия е особено актуална във връзка с Председателството на ЕС, което ще поеме Италия.

Днес, 5 юни 2003 г., "Калиакра" ще отплава с курс на запад към Барселона, където се очаква да пристигне на 9 юни.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени