ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Заместник-министър Любомил Иванов се срещна с г-н Ханс Шпицнер, държавен секретар в Баварското държавно министерство на икономиката, транспорта и технологиите 04.06.2003

Днес, 4 юни 2003 г., заместник-министър Любомил Иванов се срещна с г-н Ханс Шпицнер, държавен секретар в Баварското държавно министерство на икономиката, транспорта и технологиите.

Г-н Ханс Шпицнер бе придружаван от представители на икономическите бизнес среди в Бавария, които проявяват интерес към изграждането на транспортната инфраструктура и най-вече на транс-европейските транспортни коридори.

Българската страна изрази задоволството си от отличното сътрудничество и честите срещи между представители на българската и германската администрация и в частност - с Бавария и готовност за изграждане на нови контакти и успешно бъдещо развитие на вече съществуващите.

Баварската страна изрази желанието си за българско съдействие в рамките на Дунавската комисия при разрешаване на проблемите в корабоплаването в сръбския участък на р. Дунав.

Ръководителите на германските фирми, потърсиха съдействието на Министерството на транспорта и съобщенията за осъществяване на контакти с български партньори по отношение на: разпространение на Software-продукти за цивилната въздухоплавателна администрация, въвеждащи правилата за JAA; развитие на речния транспорт; спедиция и логистика на текстилни стоки.

Г-н Шпицнер изрази подкрепата на провинция Бавария в процеса на присъединяване на страната ни към ЕС и пълноправното й членство в Съюза през 2007 г.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени