ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Петров представи новия си заместник 09.04.2003

Днес, 9 април 2003 г., на пресконференция в МТС, министър Пламен Петров представи новия заместник-министър на транспорта и съобщенията Марин Атов.

Марин Атов беше назначен на длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията, със заповед на министър-председателя на Република България, г-н Симеон Сакскобургготски от 4 април 2003 г., на основание чл. 108 от Конституцията във връзка с чл.23, ал. 6 от Закона за администрацията.

"Марин Атов е финансист, аспект, който на нас ни е необходим с оглед на по-нататъшно подобряване на всички дружества, чийто принципал е Министерството на транспорта и съобщенията.

Освен с конкретните си задължения в телекомуникации и високи технологии, той ще бъде натоварен и с частични функции по концесиониране, финансов анализ, бизнес планове и всичко, което в нашите дружества трябва да бъде подобрено. Бяха положени огромни усилия и се постигна значителен напредък и вече е необходимо да се направи следващата стъпка, с което цялостно да се подобри работата", каза министър Пламен Петров за новия си заместник.

Марин Атов завършва висшето си образование специалност: Международни икономически отношения в Университета по национално и световно стопанство /УНСС/ в София през 1992 г. През 2000 г. се дипломира и като магистър по бизнес администрация, със специалности финанси и корпоративно счетоводство в следдипломното училище по бизнес администрация "Уилям Е Саймън" към Рочестерския университет в гр. Рочестър, Ню Йорк.

От 1991 до 1993 г. Марин Атов работи като експерт в Българска народна банка. През 1997 за 7 месеца е началник управление "Ликвидност" в БНП - Дрезднербанк (България). От 1993 г. до настоящият момент, Марин Атов работи в Обединена българска банка като експерт "Инвестиции", главен дилър "Парични пазари", главен дилър "Паричен и валутен пазар". От 1997 до сега е бил директор "Трежъри" към същата. Владее английски и руски език.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени