ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Тринадесета сесия на постоянната българо-гръцка подкомисия по транспорт 08.04.2003

Днес, 8 април 2003 г., в Министерството на транспорта и съобщенията започна Тринадесетата сесия на постоянната Българо-Гръцка подкомисия по транспорт. Сесията ще се проведе от 8 до 10 април 2003 г. в София.

Българската делегация се ръководи от г-н Сергей Георгиев, изпълнителен директор на изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". Гръцката делегация се ръководи от г-н Василиос Каливокас, директор дирекция "Товарни превози" към Министерството на транспорта и съобщенията на Република Гърция.

По време на Сесията ще бъдат обсъдени темите за автомобилен превоз на товари и пътници, железопътен и комбиниран транспорт.

Двете страни ще обменят информация за развитието на общоевропейските транспорти коридори, пресичащи териториите на двете страни, а също така и информация за актуалното състояние на проектите за изграждане на подходната пътна инфраструктура на територията на двете страни към трите нови ГКПП при Гоце Делчев - Драма, Рудозем - Ксанти и Маказа - Комотини.

Българската страна ще представи технологии за реконструкция и рехабилитация на железопътната мрежа, използвани в Република България.
Двете страни ще обсъдят проект на Споразумение между правителството на Република България и правителството на Република Гърция за международен автомобилен превоз на пътници и стоки.

Подписването на протокола от Тринадесетата сесия на постоянната Българо-Гръцка подкомисия по транспорт ще се състои на 10 април 2003 г. (четвъртък) от 10 часа в Министерството на транспорта и съобщенията.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени