ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Заместник-министър Любомил Иванов присъства на връчването на наградите от конкурса "Превозвач на годината за 2002" 13.06.2003

Днес, 13 юни 2003 г. (петък) в гр. Пловдив, заместник-министър Любомил Иванов присъства на церемонията по връчването на наградите от конкурса "Превозвач на годината за 2002", който проведе за четвърта поредна година.

На церемонията присъстваха представители на български транспортни фирми, международни транспортни асоциации и представители на министерства.

От името на министър Пламен Петров, заместник-министър Иванов приветства гостите. Приветствие беше направено и от името на генералния секретар на Международния съюз по автомобилен транспорт IRU - г-н Мартен Марми.

Конкурсът "Превозвач на годината" има за цел да излъчи най-добрите български фирми в областта на международния автомобилен транспорт - товарни и пътнически превози. Конкурсът се организира всяка година от Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата (АЕБТРИ).

Събитието е уникално по своя замисъл, тъй като събира представители на най-добрите измежду 4500 български транспортни фирми на едно място.

Критериите за избор на превозвач на годината са свързани с броя на извършените превози през годината, правилното прилагане на режима ТИР и на митническите разпоредби в страната и чужбина.

Отличените превозвачи получиха уникални пластики, изработени от скулптора Валентин Савчев специално за конкурса и почетни грамоти.

От своето създаване през 1999 г. досега, конкурсът "Превозвач на годината" става все по популярен у нас и в чужбина. Международният съюз по автомобилен транспорт IRU и чужди транспортни асоциации обмислят идеята за организиране на подобни конкурси.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени