ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Благородници и дипломати бяха на борда на Калиакра в Лисабон 19.06.2003

Вчера, 18 юни 2003 г., на борда на учебния кораб Калиакра, намиращ се в Лисабон, Португалия, пред 120 гости се проведе презентация за живота и делото на Джон Атанасов, бащата на компютъра.

Сред гостите на Калиакра бяха племенницата на премиера Симеон Сакскобургготски - дъщерята на княгиня Мария Луиза, бившият президент на България Петър Стоянов, държавният секретар по военните въпроси на Португалия и журналисти от местната преса.

Приветствие към присъстващите произнесе българският дипломатически представител в Лисабон, посланик Неделчев. Особен интерес към живота и делото на българския изобретател проявиха посланиците на държавите от Балканския регион.

Капитанът на Калиакра разказа за дейността и успехите на учебния кораб и за Параходство Български морски флот, чиято собственост е корабът.

Гостите на борда на баркeнтината се поинтересуваха от възможностите за бизнес в България.
Припомняме ви, че по инициатива на Министерството на транспорта и съобщенията и Областния организационен комитет на гр. Ямбол за честването на 100-годишнината от рождението на Джон Атанасов, на борда на Калиакра в продължение на 22 дни се обучаваха 11 младежи от Домове за деца без родителски грижи от Ямбол и Варна. Предстои те да положат изпит пред Морска администрация. След успешно положения изпит, младежите ще имат възможност да започнат работа като моряци.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени