ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Петров се срещна с канадска бизнес делегация 20.05.2003

Днес, 20 май 2003 г., министър Пламен Петров се срещна с г-н Кнутсън, държавен секретар за Централна и Източна Европа и Близкия Изток на Департамента за външни работи и международна търговия на Канада.

В периода 20-23 май 2003 г. канадска бизнес делегация, ръководена от г-н Гар Кнутсън, е на посещение в страната ни. В делегацията участват и представители на големи канадски компании, като SNC Lavalin International, Positron Public Safety System Inc. и други.

На срещата бяха обсъдени въпроси от взаимен интерес в областта на комуникациите и пощите. Бяха дискутирани различни възможности за съвместни проекти в областта на железопътният транспорт. Изразено бе намерението на компанията Bombardier International да проучи възможностите за инвестиране в различни инфраструктурни проекти.

Canada Post International Limited (CPIL) изрази желание за дългосрочно сътрудничество с Български пощи ЕАД, с които са установени дългосрочни и конструктивни взаимоотношения. За осъществяването на телекомуникационния трафик между България и Канада, БТК ЕАД поддържа редовни контакти с държавната телекомуникационна компания Teleglobe и нейния филиал Teleglobe International.

Страните подчертаха стремежа си за развитие на традиционно добрите двустранни отношения и да търсят нови измерения за сътрудничество.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени