ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Заместник-министър Атов се срещна с корейския си колега Бюн 29.04.2003

Днес, 29 април 2003 г. (вторник) се състоя среща между официалните делегации на Министерство на транспорта и съобщенията на Република България и Министерство на информацията и комуникациите на Република Корея.

От българска страна делегацията води заместник-министър Марин Атов.

Корейската бизнес делегация е на 3 дневно посещение в страната, което започва днес.

Делегацията на Корея води заместник - министъра на информацията и съобщенията г-н Дже-ил Бюн, а в състава й са включени президентите на Корейската агенция за насърчаване на ИТ индустрията, Корейската агенция за международно сътрудничество в областта на ИТ, Корейската асоциация за софтуерна индустрия и бизнес ръководителите на 7 водещи корейски компании - Samsung Electronics, Medialand, Spire Technology, ShoTech, Total Soft Bank, Unimo Technology и Paradream.
Заместник-министър Атов подчерта високото значение, което отдава българското правителство на информационните и комуникационните технологии, на ИТ образованието и на нуждата от насърчаване на млади български специалисти да стартират собствен бизнес в българското ИТ пространство. Той наблегна също така, че България е важен геополитически център и бъдещ член на НАТО и Европейския съюз, което е предпоставка за излаз на големите европейски и световни пазари.

Заместник-министърът на информацията и комуникациите г-н Бюн представи данни за експлозивното развитие на корейската индустрия вследствие на прилагането на ИТ. Според него, за Корея ще е чест да сподели своя опит с български институции и компании.

В рамките на срещата, корейският заместник-министър каза, че за Корея е стратегически приоритет да развива международното сътрудничество поради глобализацията на всички сектори на световната икономика и че е сигурен във възможностите за коопериране на български и корейски фирми в различни аспекти от развитието на информационното общество като дистанционно обучение и електронно правителство.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени