ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

11 абитуриенти от домове за деца, лишени от родителски грижи, ще плават с ветрохода "Калиакра" 21.05.2003

Днес, 21 май 2003 г., на варненската общественост и медиите бе представена инициативата "Всеки има право на път", както и пътуване с яхтата "Калиакра", посветено на 100 годишнината от рождението на Джон Атанасов, под патронажа на министър Пламен Петров.

На събитието присъстваха: Красимира Мартинова, заместник-министър на транспорта и съобщенията, г-н Яни Янев, областен управител на Варненска област, г-н Минчо Спасов, областен управител на Ямболска Област, генералните консули на Русия и Полша в България, вице-консулът на Полша в България и депутати от Варненски регион.

Областният управител на Ямбол направи мултимедийно представяне на живота на Джон Атанасов.

Организатори на събитието са: Областният организационен комитет - гр. Ямбол, областните управи на Ямбол и Варна, Министерство на транспорта и съобщенията, Министерство на външните работи, Министерството на труда и социалната политика и Параходство "Български морски флот".

Честванията на 100 годишнината от рождението на Джон Атанасов - изобретателят на компютъра се провеждат под патронажа на Президента, Заместник председателя на Парламента, Министър-председателя и Министъра на транспорта и съобщенията на Р България.

11 абитуриенти от домовете за деца, лишени от родителски грижи, ще преминат курса на обучение на ветрохода "Калиакра". Девет от бъдещите капитани са от град Ямбол, а двама от Варна. След завършването на учебния курс и полагане на изпит пред ИА "Морска администрация", младежите ще придобият специалност "Водач на плавателно средство 20 БТ". Курсът е базиран на програма утвърдена от морска администрация и ще продължи 20 дни по време на маршрута Ямбол - Барселона. Така на младежите ще бъде предоставена още една възможност за реализация.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени