ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

11-те деца от социални домове, плаващи с "Калиакра" прекосиха Босфора 26.05.2003

11-те абитуриенти от домовете за деца, лишени от родителски грижи, които в момента плават и се обучават на ветрохода "Калиакра" запалиха свещи пред иконите на светите братя Кирил и Методий в българската църква "Свети Стефан" в Истанбул, Турция. Децата поднесоха цветя на паметника на Кемал Ататюрк, прекосиха величествения Босфор и пиха чай на азиатския бряг.

На борда на ветрохода "Калиакра" се проведе пресконференция на тема "Животът и делото на Джон Атанасов - бащата на компютъра".

В пресконференцията взеха участие генералният консул на България в Турция, капитанът на Калиакра - Стоян Ангелов и областният управител на Ямбол - Минчо Спасов. На събитието присъстваха заместник-министъра на транспорта и съобщенията Любомил Иванов, заместник-валиите на Истанбул - Ергюн Гюнгор и Гази Кая и 70 турски и български гости.

Към събитието огромен интерес проявиха турските медии CNN Turk, вестник Huriet и др.

След пресконференцията, по чаша вино на борда на баркентината изпиха българските бизнесмени и представителите на българската общност в Турция. Българските гости бяха щастливи и горди да говорят за България на палубата на красивия български учебен ветроход.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени