ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

11-те деца, плаващи на борда на "Kалиакра" прекосиха три морета 28.05.2003

11-те деца, лишени от родителски грижи, които се обучават и плават на борда "Калиакра", вече прекосиха три морета.

Днес, 28 май 2003 г. /сряда/ в 6.30 ч. "Kалиакра" хвърли котва на рейда в Пирея. Час по-късно, българската баркентина пристигна на кей №11.

"Калиакра" акостира на най-представителното корабно място в Пирея - срещу сградата на пристанищната управа. Следобед практикантите ще разгледат забележителностите на Атина.

Задграничното дружество на Параходство БМФ - Balkan& Black Sea Shipping - Пирея съвместно с българското посолство подготви амбициозна програма по повод пристигането на учебния ветроход "Калиакра" в пристанището на гръцката столица.

Утре, 29 май 2003 г. корабът ще бъде отворен за посещение през целия ден. На палубата е аранжирана изложба, посветена на живота и делото на изобретателя на компютъра Джон Атанасов.

Вечерта на същият ден, Параходство БМФ - Balkan& Black Sea Shipping - Пирея организира официален коктейл, на който ще присъстват министърът на транспорта и търговския флот на Гърция - Георгиус Аномеритис, областната управителка на Атина, посланикът на Република България в Гърция Стефан Стоянов, Вторият секретар в посолството на Р България в Атина Кирил Предов, търговското аташе Иван Досков и над 150 български и гръцки общественици и бизнесмени.

На 30 май 2003 г. /петък/, българският ветроход ще отплава за пристанище Неапол. Очаква се баркентината да пристигне в италианското пристанище на 3 юни.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени