ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

11-те абитуриенти от домове за деца, лишени от родителски грижи, посетиха Акропола и Олимпийския стадион в Атина 30.05.2003

Днес, 30 май 2003 г. /петък/, в 10.00 ч. баркентината "Калиакра" отплава към Коринтския канал.

На 29 май 2003 г. /четвъртък/, областният управител на Ямбол Минчо Спасов и капитан Стоян Ангелов се срещнаха с г-н Стефан Стоянов, посланик на Република България в Република Гърция и обсъдиха предстоящата презентация за Джон Атанасов.

Българското посолство в Република Гърция организира екскурзия на практикантите от домовете за деца без родителски грижи, които се обучават на борда на "Калиакра". Те посетиха Акропола, изкачиха най-високият хълм над Атина - Ликавитос и видяха Олимпийския стадион.

В 19.30 ч. Н.Пр. г-н Стефан Стоянов, капитан Ангелов и г-н Спасов участваха в представянето на юбилейното плаване и живота на Джон Атанасов на английски език.

Американският посланик г-н Томас Милер се включи в презентацията и обяви живота на Джон Атанасов, като пример за сбъдната американска мечта. Първият секретар на политическия директорат за Южна Европа в Министерство на външните работи на Република Гърция, г-жа Елефтерия Галатсианаки изрази възхищението си от идеята на българските министри, които са избрали тази изключително подходяща форма за реклама на България.

Освен гръцките медии, на презентацията присъстваха и представители на български вестници, които се издават в Гърция, професори и преподаватели по информатика от атински университети и академични среди.

В 20.00 ч. към събитието се присъединиха и депутатите от Комисията по околна среда и водите към Парламента, господата Димчо Димчев, Джевдет Чакъров и Стилян Гроздев.

На 28 май 2003 г. /сряда/, корабът "Калиакра" акостира в Пирея - най-голямото пристанище на Балканите. Пристанищните власти обработиха документите на екипажа и издадоха пасо /моряшко разрешително за слизане на брега/. Същият ден младежите се разходиха из Пирея.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени