ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Облигационната емисия на БМФ ще бъде добър прецедент, който ще стимулира развитието на капиталовия пазар в страната 19.03.2003

Облигационната емисия, която параходство "Български морски флот" планира да пусне на пазара е в размер на 75 милиона щатски долара. Предполагам, че операцията ще приключи до 4 - 5 месеца, каза министърът. Срокът на емисията ще бъде от 5 до 8 години.

По-голяма емисия в България не е правена, но за размера на БМФ тя не е нещо изненадващо, каза още министър Петров. Това ще бъде един добър прецедент, който ще стимулира развитието на капиталовия пазар в страната.

Вече има огромен интерес от инвестиционни банкери, които да извършат пласирането на тези ценни книги, съобщи министър Петров. Корпоративното издаване на облигация от БМФ ще позволи рефинансиране на кредити на БМФ към банки и ще позволи 23-те кораба, плаващи под удобен флаг да се върнат под български. По този начин ползването на средства ще спадне, защото облигациите ще се пласират сред институционални инвеститори, а не в търговски банки, от каквито сега се ползват пари, поясни министър Петров.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени