ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Пламен Петров представи проектите на МТС в областта на инфраструктура и информационните технологии в рамките на Четвъртата кръгла маса с правителството на България, организирана от Economist Group. 19.03.2003

Днес, 19-ти март 2003 г. в хотел "Хилтън" протече втория ден от Четвърта кръгла маса с правителството на България, организирана от Economist Group.

Министър Пламен Петров участва в обедния панел на тема "Инфраструктура, енергетика и информационни технологии". Министър Петров направи мултимедийна презентация за инфраструктурните проекти на МТС - реконструкция, развитие и разширение на Летище София", изграждане на втори мост над Дунав при Видин-Калафат, реконструкция и развитие на пристанище Лом", обновяване и електрифициране на жп- линията Пловдив-Свиленград. Министърът подчерта, че за първи път в България не само са договорени, а се осъществяват инфраструктурни проекти на стойност над 1 млн евро. Близо 1/3 от финансирането е осигурено от Европейската инвестиционна банка под формата на грантове.

Във втората част на презентацията, министър Петров представи високите технологии като приоритет в работата на Министерството и част правителствената програма. Стратегически ниши и инициативи на Агенцията за развитие на съобщенията и на ИКТ в областта на високите технологии са националната изследователска мрежа на България, съвместно с Програмата за развитие на ООН, създаването на регионален клон на Европейския софтуерен институт и виртуалната катедра по компютинг "Джон Атанасов", включваща изграждането на 15 високотехнологични лаборатории за дистанционно обучение в страната с над 400 компютъра и сървъра, които се осигуряват с бюджетни средства.

Кръгла маса с българското правителство се организира за четвърти път в страната от Economist Group. Тя е специален бизнес форум, планиран да отговори на нуждите на висшите ръководители, които взимат решения за инвестиции и бизнес в България. Дискусиите по време на Кръглата маса, възможността за поставяне на въпроси и панелът на изпълнителните директори осигуряват най-високо ниво на взаимодействие и възможност за общуване между правителството и инвеститорите.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени