ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Пламен Петров се срещна с г-н Яри Вилен, министър на външната търговия и европейските въпроси на Република Финландия и представители на Нокиа 25.02.2003

Министър Пламен Петров се срещна с г-н Яри Вилен, министър на външната търговия и европейските въпроси на Република Финландия. Министър Вилен е включен в състава на официалната делегация, придружаваща Н. Пр. г-жа Таря Халонен, Президент на Република Финландия, в рамките на държавното й посещение в Република България на 24-26 февруари 2003 г.

Министър Вилен специално благодари на министър Петров за възможността да бъде проведена тази среща.

Министър Пламен Петров запозна финландския министър с икономическата и политическата ситуация в страната, дейността на Министерството на транспорта и съобщенията, различните инвестиционни проекти в областта на транспорта, като пристанище Лом и възможностите за концесиониране на летищните комплекси.

Министър Петров информира гостите си за стартирането на открита вътрешна процедура за партньор-инвеститор по отношение на бившата Варненска корабостроителница, като акцентира на значението за страната ни по повод срещата на върха в Копенхаген, на която беше дадена пътна карта и определена датата за присъединяване на България.

По време на срещата двете страни обсъдиха общи теми на сътрудничеството от взаимен интерес. Представителите на NOKIA проявиха интерес към лицензирането на 3 GSM-оператор и графика за преминаване към UMTS.

Министър Петров запозна гостите с условията на бързата приватизация на БТК, възможностите за инвестиране в телекомуникационния сектор.

Българската страна успешно използва опита на финландската страна по отношение на НОУ-ХАУ при преговорния процес, както и възможностите за използване на предприсъединителните фондове.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени