ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министерство на транспорта и съобщенията пусна пощенско издание, посветено на Европейската година на хората с увреждания 2003 27.02.2003

Днес, 27 февруари 2003 г. от 10 ч. в Музея на съобщенията, Централна поща, София беше пусната в употреба пощенска карта със стандартен знак за цена на пощенската услуга и специален пощенски печат на тема: "2003 - Европейска година на хората с увреждания". На 24 февруари 2003 г. беше официално обявено присъединяването на България към Европейските инициативи, посветени на Европейската година на хората с увреждания.

Г-жа Ширин Местан, председател на Държавната агенция за закрила на детето постави специалния пощенски печат на първата пощенска карта.

На церемонията по пускане в употреба на изданието присъстваха още: Христофор Кръстев на 10 г., автор на оригиналната рисунка, използвана за изработване на картата, г-н Красимир Коцев, председател на Съюза на инвалидите в България, представители на Министерството на транспорта и съобщенията и Държавната агенция за закрила на детето.

Автор на оригиналната рисунка, спечелила първо място в национален конкурс за детска рисунка "Всички деца са различни, но с равни права", организиран от Държавната агенция за закрила на детето, е десетгодишният Христофор Кръстев от с. Горски Сеновец, община Стражица. Рисунката на Христофор "Всички деца носят слънце в сърцето си" е използвана за изготвяне на пощенската карта.

"В националния конкурс, организиран от Държавната агенция за закрила на детето по повод 2003 - Европейска година на хората с увреждания са участваха над 140 деца от цялата страна, сред които много от тях с увреждания. Рисунките представят вижданията на децата за един свят без дискриминация, в който всяко дете може да живее щастливо и пълноценно." каза Ширин Местан.

Пощенското издание е илюстрована пощенска карта със стандартен знак за цена на пощенската услуга и специален печат, с тираж: 2075 бр. Автор на оформлението на картата е художничката Ружа Вълчева.

Министерство на транспорта и съобщенията за пореден път подкрепя и участва в инициативи, посветени на хората с увреждания в България.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени