ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Победителите от конкурса, предложили името "България Ер" са четирима 09.01.2003

Четирима са участниците предложили името "България Ер" в конкурса за име на новата авиокомпания чрез вестник "Труд", национална частна телевизия "bTV" и електронната поща на Министерството на транспорта и съобщенията, съответно Борислава Милтенова, Стефка Атанасова, Александър Гюров и Борис Димитров.

Министър Петров награждава "кръстниците", подпомогнали работата на журито в състав: Тошо Тошев, главен редактор на вестник "Труд", Люба Ризова, директор "Новини" в bTV, Андрей Райчев, Вежди Рашидов, Нери Терзиева и Любо Дилов-син, които избраха името на авиокомпанията.

Приблизително равен брой предложения бяха направени за няколко имена, в резултат на което се реши с цел запазване напълно безпристрастния и обективен характер на конкурса да се направи финално допитване от агенция "Галъп", което да доведе и до окончателния избор на наименование на новата авиокомпания.

Според направеното проучване от агенция "Галъп Интернешънъл" с най-голям брой гласове е името "България Ер".

Наградата за предложилите името "България Ер" е двупосочен билет по избрана от тях дестинация, по която изпълнява полети авиокомпания "Балкан Ер Тур".
Честито!

Очакваме спечелилите конкурса да се обадят в Пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщенията на телефони: 9409 500 или 9409 434.

В момента се набират предложения на млади автори до 40 г. за запазен знак и графично лого на новата авиокомпания до 20 февруари 2003 г.

Жури в състав: Вежди Рашидов - председател, Божидар Икономов, проф. Христо Харалампиев, Светлин Русев и Георги Бачев ще оценява проектите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени