ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Съобщение на Министерството на транспорта и съобщенията до всички пътници, закупили билети на авиокомпания "Балкан" 03.12.2002

Във връзка с Решението на Софийски градски съд от 29.11.2002 г., с което се постановява прекратяване на дейността на авиокомпания "Балкан", Министерството на транспорта и съобщенията уведомява всички пътници на бившия вече превозвач, че:

1. Закупените билети на авиокомпания "Балкан" чрез BSP BG (билети, отпечатани на неутрални бланки или на такива със знака на IATA) за пътувания, които предстоят се преиздават от агенцията, издала билета.

2. Пътници, закупили билети директно от бюрата на "Балкан" или от агенции, ползващи бланка на "Балкан", могат да се обърнат за преиздаване на своите билети към бюрата на "Балкан Ер Тур" на летище "София" и на ул. "Бачо Киро" №4 в София срещу доплащане:

  • за възрастен - 75 щатски долара;
  • за дете до 12 г. - 40 щатски долара;
  • и за дете до 2 г. - 10 щатски долара.

3. Билети, закупени в чужбина, както и такива за полети, които вече са започнали, билетите се преиздават в бюрата на "Балкан Ер Тур" на летище "София" и на ул. "Бачо Киро" №4 в София срещу доплащане, както на тези по т. 2. (Сумите, доплащани за преиздаване на билети, включват летищни такси, застраховки и такса преиздаване.)

4. На летищата в чужбина не се събират суми за доплащане. Пътниците се приемат на база билетите им от "Балкан" и се издава групов билет, който служи като застраховка. Попълват декларации по образец (валидно за т.2, 3 и 4).

5. За пътници с билети на "Балкан" по съвместни полети с чужди авиокомпании, "Балкан Ер Тур" не поема ангажимент, тъй като не се явява фактически превозвач и единствената възможност е при незапочнало пътуване, пътниците да се обърнат за възстановяване на сумата към агенцията-издател на билета. Освен да възстанови сумата агенцията може да предложи премаршрутиране срещу съответното доплащане.

В чужбина резервации и билети ще могат да се издават след 9.12.2002 г. единствено от IATA BSP agents.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени