ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Седмо редовно годишно заседание на Постоянната българско-руска работна група по транспорт 13.01.2003

На 14 и 15 януари 2003 г. в Министерството на транспорта и съобщенията ще се състои седмото редовно годишно заседание на Постоянната българско-руска работна група по транспорт.

Заседанието предхожда осмата сесия на Междуправителствената българско-руска комисия за търговско-икономическо сътрудничество и цели да подпомогне нейната работа.

В делегациите са включени представители на транспортните министерства, специализираните транспортни администрации, митниците и асоциациите за международни превози, се ръководят от българска страна от заместник-министъра на транспорта и съобщенията г-н Любомил Иванов и от руска страна - от първия заместник-министър на транспорта г-н Анатолий Насонов.

Съгласно предварителния дневен ред предстои да бъдат обсъдени състоянието на транспортните връзки и възможностите за откриване на нови преки линии между България и Русия като съществен фактор за развитието на взаимната търговия и транзита на стоки.

Постоянната българско-руска работна група по транспорт ще разгледа актуални проблеми в областта на международните автомобилни превози. Ще бъде съгласувана окончателната квота на разрешителните за автомобилни превози за 2003 г. и предварителния контингент за 2004 г.

Ще бъдат обсъдени визовите проблеми на професионалните водачи на автомобили и ще бъдат подготвени предложения към компетентните органи на двете страни за договаряне на облекчени условия и опростени процедури при издаването на визи.

Предстои да бъде разменена информация за влезли в сила нови нормативни актове от националните законодателства в областта на международния транспорт.

Постоянната българско-руска работна група по транспорт ще разгледа сътрудничеството в областта на морския, речния транспорт и пристанищата и, в частност, по-пълноценното използване на възможностите за превозване на стоки по схемата река-море.

Теми на предстоящото заседание ще бъдат условията за развитие на комбинираните превози, състоянието на железопътните връзки, сътрудничеството по линия на международни организации и инициативи.

Ще бъде дискутирано възможното съдействие от страна на Постоянната работна група за оперативното решаване на възникващите проблеми.

За резултатите от седмото заседание на Постоянната българско-руска работна група по транспорт ще бъде изготвен и подписан протокол.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени