ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Със заповед на министър Пламен Петров се въведе образователен и професионален ценз за представителите на държавата в бордовете на търговските дружества от системата на МТС 13.01.2003

Министър Пламен Петров одобри образователни и професионални изисквания към представителите на държавата в органите за управление и контрол на търговските дружества с държавно участие от системата на МТС.

В изпълнение на т.46 от Протокол № 50 на заседанието на Министерски съвет от 12.12.2002 г. Министерство на транспорта и съобщенията разработи образователни и професионални изисквания към представителите на държавата в органите за управление и контрол в търговските дружества от системата.

1. Представителите на държавата в органите за управление и контрол на търговските дружества с държавно участие трябва да притежават висше образование /бакалавърска или магистърска степен/, или еквивалентно образование в чуждо учебно заведение.

2. Предимство при определяне на представителите на държавата в органите за управление и контрол на търговски дружества с държавно участие е опита в дейности сходни с дейността на съответното дружество, придобита допълнителна квалификация, присъдена научна степен и владеене на чужди езици от кандидатите.

3. За представители на държавата в органите за управление и контрол на търговски дружества с държавно участие, които са със стратегическо значение за икономиката, се определят с приоритет членове на политическите кабинети и отделни изявени ръководители и експерти от министерствата.

Със заповед на министър Пламен Петров, съгласно Търговския закон и Правилника за реда за упражняване правата на собственост на държавата в предприятията се извършват следните промени:

  • От 14.01.2003 г. се освобождава члена на Съвета на директорите на "Летище Бургас" ЕАД Красимир Станимиров Стоянов. За нов член на Съвета на директорите на "Летище Бургас" ЕАД се избира Иван Атанасов Бачев.
  • От 15.01.2003 г. се освобождава члена на Съвета на директорите на "Балкан Ер Тур" ЕАД Цветан Стоилов Манчев. За нов член на Съвета на директорите на "Балкан Ер Тур" ЕАД се избира Рени Павлова Янакиева.
  • От 15.01.2003 г. се освобождава члена на Съвета на директорите на "Транскомплект" ЕАД Ивайло Ненов Ненов. За нов член на Съвета на директорите на "Транскомплект" ЕАД се избира Искра Бонева Стоилова.
  • От 14.01.2003 г. се освобождава члена на Съвета на директорите на "Пристанище Варна" ЕАД Делян Славчев Пеевски. За нов член на Съвета на директорите на "Пристанище Варна" ЕАД се избира Цветан Танев Танев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени