ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

"Български пощи" ЕАД навършва десет години от своето създаване 11.12.2002

Днес "Български пощи" ЕАД отбелязва десет години от своето създаване.

Преди десет години, на 11.12.1992 г. Министерският съвет на Република България с разпореждане № 24 за преобразуване и образуване на търговски дружества с държавно имущество създаде "Български пощи" ЕООД.

Предмет на дейността е: изграждане, използване и поддържане на националната пощенска мрежа; предоставяне на вътрешни и международни пощенски услуги; парично-преводна и разплащателна дейност; издаване и пускане в обръщение на пощенски марки; разпространение на печатни издания; търговска, маркетингова и инженерингова дейност за пощенски съобщения и други дейности, незабранени със закон.

Пет-години по-късно, на 31.03.1997 г. "Български пощи" ЕООД е преобразувано в еднолично акционерно дружество с изцяло държавно имущество - "Български пощи" ЕАД.

Около 14 000 служители в системата на пощите ще направят своята равносметка по време на празника. Целта на всички е предлагане на качествени и надеждни пощенски услуги.

Стратегическа цел в развитието на "Български пощи" ЕАД е достигане на икономическа стабилност, устойчиво развитие и запазване на лидерска позиция в условията на либерализирания пазар.

Тази цел вече се реализира в практиката чрез оптимизиране на транспортната и сортировъчна мрежа, чрез новите разработки в областта на информационните технологии, програмната обезпеченост и др.

Натрупаният традиционен опит, възможностите за предоставяне на нови услуги чрез новите технологии и гарантиране на качеството - всичко това утвърждава "Български пощи" ЕАД като съвременен и надежден пощенски оператор.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени