ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

ПРИВЕТСТВИЕ НА МИНИСТЪР ПЕТРОВ КЪМ НАГРАДЕНИТЕ ИНОВАТОРИ 13.12.2002

Уважаеми гости,
Господа изобретатели,

Истинско удоволствие е за мен, едва три месеца след лицензирането на Международния учебно-консултативен център по авиационна сигурност да ви връча лично тези толкова сериозни и високи отличия.
Когато пред нас застана въпроса дали да ви подкрепим в смелата и благородна дейност, не съм се колебал и минута, защото повече от всякога, днес България се нуждае от изключителния креативен потенциал на българската научна общност.

Вие на практика и в действителност показахте на Европа, че въпреки всички препятствия, които икономическата ситуация в страната предпоставя, размаха и търсенето на възможно решение – най-изявената черта на националния ни характер е и най-ценния ни капитал. Тежките условия за труд и реализиране на идеите, често ни прави по изобретателни и както вие доказахте по-достойни за високи отличия от осигурените и всячески обеспечени умове в богатите, зрели демокрации.

Научните екипи и колективи, създаващи изобретенията и иновациите си в лъскавите лаборатории и на престижните институти и университети на стара Европа и Света едва ли подозират с какво всекидневно усилие и преодоляване на всевъзможни пречки е свързан вашия трудов делник.

Отчитайки, мъжеството, себеотдаването и жертвите които правите в името на общото ни по-добро и по-сигурно утре, искам да ви уверя, че съм истински горд днес и сега връчвайки ви тези абсолютно заслужени отличия!


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени