ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Пламен Петров настоя за пълна проверка на превозвачите по международните автобусни линии и завишаване на контрола на пунктовете за извършване на технически прегледи на ППС 24.01.2003

В отговор на настояването на министъра на транспорта и съобщенията Пламен Петров за пълна проверка на превозвачите и завишаване контрола на пунктовете за извършване на технически прегледи на ППС, със заповед от 21.01.2003 г. по повод на постъпили сигнали от официалните власти на Федерална Република Германия и Кралство Испания, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" Сергей Георгиев разпореди на органите на ДАИ в цялата страна пълна проверка на превозвачите по международни автобусни линии за спазване и изпълнение на нормативните изисквания при извършването на международни превози на пътници.

Досега по време на проверката беше установено, че редица фирми извършват системно сериозни нарушения, като осъществяват международни превози на пътници, комбинирайки издадените им разрешителни по редовна линия с тези за случаен превоз със заверен пътен лист тип "ASOR", не спазват маршрутни разписания по редовни международни автобусни линии, пътуват без разрешителни, не съхраняват тахографските листа от извършените международни превози на пътници и преотстъпват дадените им разрешителни на други превозвачи.

На фирмите "Евролайнс" ЕООД, "Юнион трейд" ООД и "Ивкони-Ивайло Констатинов" ЕТ са сътавени актове за установени административни нарушения.

В случай на констатирани нарушения и неспазване на нормативните изисквания ще бъдат приложени всички санкции предвидени в Закона за автомобилните превози, включително и отнемане на издадените на превозвачите лицензии и разрешителни за извършване на международен превоз на пътници.

Със заповед от 22.01. 2003 г. на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" Сергей Георгиев се извършва масирана проверка в цялата страна с цел повишаване ефективността на контрола на пунктовете за извършване на периодични технически прегледи на ППС. В момента се извършват проверки в София, Стара Загора, Плевен, Враца, Казанлък и Севлиево. До момента са проверени над 70 пункта, като на 10 от тях (като "Ралиарт В-3" ООД, ЕТ "Меги - В. Стефанов", СБА-Варна, "Булавто" - Варна и др.) са съставени актове за установени административни нарушения. При констатиране на повторни нарушения

Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" ще предлага на министъра на транспорта и съобщенията отнемане на лицензията на нарушителя по реда на Закона за движението по пътищата и Наредба № 32 на Министерство на транспорта и съобщенията.

Проверките продължават в цялата страна.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени