ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

ГД "ГВА" и представители на посолството на Руската Федерация обсъдиха забавянето на предоставяне на права за опериране на авиокомпания "Балкан Ер Тур" до гр. Москва 29.12.2002

На 27.12.2002 г. в Министерството на транспорта и съобщенията се проведе среща между ГД "ГВА" и представители на посолството на Руската Федерация, на която беше дискутирано забавянето на предоставяне на права за опериране на авиокомпания "Балкан Ер Тур" до гр. Москва.

На срещата беше подчертано, че плащанията на авиокомпания "Балкан" към Ръководство на въздушното движение на Руската Федерация не би трябвало да са пречка за издаването на разрешение за опериране на новата национална авиокомпания "Балкан Ер Тур" до гр. Москва. Руската страна прояви разбиране и пое ангажимент в най-кратки срокове разрешението да бъде дадено.

Във връзка с подписаният протокол от месец юни 2001 г. между въздухоплавателните администрации на двете страни, г-н Милчо Миланов, заместник-министър на транспорта и съобщенията, със свое писмо от 4.12.2002 г. покани заместник-министъра на транспорта на Руската Федерация- г-н Нерадко на среща, на която да бъдат обсъдени въпроси от взаимен интерес, касаещи гражданското въздухоплаване между двете страни.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени