ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Изтича крайният срок за представяне на оферти по проект "Изграждане на нов граничен комбиниран мост на река Дунав при Видин-Калафат" 02.08.2002

На 2 август 2002 г. в 16.00 ч. изтича крайният срок за представяне на оферти от включените в късата листа от седем кандидати за международен консултант по инженеринг и управление на проект "Изграждане на нов граничен комбиниран мост на река Дунав при Видин-Калафат".

Максималният бюджет на проекта е 5,755 млн.евро, от които безвъзмездна помощ от Европейската комисия чрез програмата ИСПА - 4,988 млн.евро (85%) и останалите 15% - съфинансиране от държавния бюджет.

Публичното отваряне на офертите ще се състои на 8 август 2002 г. от 16,00 часа в Министерството на транспорта и съобщенията, след което ще започне процедурата по оценка на представените оферти. Очаква се договорът с печелившата фирма да бъда подписан през м.септември-октомври 2002 г.

Договорът на избрания международен консултант по инженеринг и управление ще бъде с продължителност 60 месеца и ще се състои от четири фази, както следва:
A) Фаза І - идеен проект на обекта за румънската и българската територии и идеен проект за моста.
Б) Фаза І-А - Съдействие на Звеното за изпълнение и управление на проекта (ЗИУП) в дейностите по подготовката на окончателен доклад за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС),
В) Фаза ІІ - Подготовка на тръжна документация за договор "Проектиране - строителство" за моста и договори за услуги за независим строителен надзор (НСН) и независим контрол на проектирането (НКП);
Г) Фаза ІІІ - Технически проект за прилежащата инфраструктура само на българска територия и подготовка на тръжни документи за договори за доставка и строителство.
Д) Фаза ІV - Съветник към Звеното за изпълнение и управление на проекта (ЗИУП) по управлението, инженеринговите, финансовите, правните/договорните въпроси по време на строителството на обекта, заедно с прилежащата инфраструктура, включваща връзките към съществуващите пътища и жп линии; пътни и железопътни гранични пунктове и друга помощна инфраструктура.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени