ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Х-та Международна научна конференция АИМСА'2002 04.09.2002

Днес, 4.09.2002 г. в Международния дом на учените "Жолио Кюри" - Варна беше официално открита десетата международна научна конференция АИМСА'2002 - Изкуствен интелект: методология, системи, приложения. В събитието участвуват над 50 световноизвестни учени в областта на изкуствения интелект, а списъка с презентациите включва някои от последните научни достижения в тази сфера.

Събитието беше открито от г-жа Дония Скот - професор в Университета в Брайтън и председател на международната асоциация по изчислителна лингвистика, а приветствен адрес към участниците поднесе г-н Орлин Кузов - Директор на Агенцията за високи технологии към министъра на транспорта и съобщенията. В изказването си г-н Кузов подчерта голямото значение, което имат високотехнологичните разработки в областта на информатиката и изказа задоволството си от възможността агенцията да е съорганизатор на подобно престижно мероприятие.

Всички пленарни доклади и мултимедийни презентации ще бъдат събрани в специален компакт диск, който Агенцията за високи технологии ще финансира за да могат разработките да станат достояние на широк кръг експерти, учени и анализатори.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени