ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Българските кораби покриват Щатските изисквания за безопасност 15.08.2002

Параходство "БМФ" получи нов едногодишен кредит да оперира във водите на щата Калифорния. Това стана възможно след проведеното учение "Борба с нефтен разлив" съгласно изискванията на този щат и според порцедурите на Системата за управление на безопасността и качеството в БМФ.

Корабите нямат право да посещават пристанищата на щата Калифорния, ако не отговорят на специалните изисквания за борба с възможни екологични катастрофи. Параходство "БМФ" оперира с няколко кораба по Тихоокеанското крайбрежие на САЩ. Всяка година се провеждат учения с международни наблюдатели, показващи готовността на службите и екипажите на корабите да се справят с критични ситуации.

Тази година в учението взе участие кораб "Вола", аварийната група на параходство "БМФ" и организация за ликвидиране на последиците от нефтени разливи в САЩ. В рамките на няколко часа бяха симулирани дейности, които обикновено се извършват за 36-48 часа при реална ситуация.

Представителите на компанията "GALLAGHER MARINE SYSTEMS" - организатор на учението дадоха висока оценка на капитана на "Вола" Петко Петков и на аварийната група за справянето с възникналата учебна критична ситуация. Това означава, че и през следващата година Параходство "БМФ" ще продължи спокойно да оперира корабите си по Тихоокеанското крайбрежие на САЩ.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени