ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Петров пожела успешно представяне на отбора по информатика на олимпиадата в Сеул 16.08.2002

На 16 август 2002 г. директорът на Агенцията за развитие на съобщенията и на ИКТ Орлин Кузов се срещна с българския национален отбор по информатика за средношколци. На срещата беше дискутирана подготовката на отбора за международната олимпиада по информатика в Сеул, Южна Корея, която ще се проведе от 18 до 25 август 2002 г. От името на министър Пламен Петров им бе пожелан добър път и успех в престижното състезание.

На участниците и ръководителите на отбора бяха раздадени рекламни материали на Агенцията за високи технологии и обещание за бъдеща подкрепа при едно успешно представяне.

Агенцията за развитие на съобщенията и на ИКТ, която е юридическо лице към Министъра на транспорта и съобщенията вече подкрепи участието на отбора в Балканиадата по информатика в Белград, където нашите представители заеха в индивидуалното класиране съответно 1-во, 3-то, 4-то и 5-то място.

След завръщането си от Балканиадата победителите се срещнаха с министър Пламен Петров, който обеща да подкрепи и следващото голямо състезание в Сеул, Южна Корея. На международната олимпиада се очаква едно от най-силните представяния на България при изключителната конкуренция на традиционни сили като САЩ, Русия, Румъния и Китай. Отборът ни лети за Сеул на 17 август 2002 г.

Агенцията за високи технологии закупи самолетните билети на отбора до Сеул и лятната лагер-школа на отбора, като единственото послание на министър Петров към участниците беше "Представете ни достойно."


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени