ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Новата авикомпания "Балкан ер тур" започва да лети до края на годината 13.11.2002

Новосформираната авикомпания "Балкан ер тур" ще започне да осъществява полети до края на тази година. В бизнес-плана на авикомпанията, който вчера бе предложен на финансовото министерство, са заложени всички финансови параметри за дейността й, предвидените загуби и печалби, каза министър Пламен Петров.

Сумата, която министерството на финансите ще отпусне за новия превозвач, ще бъде близо 30 млн. лева, допълни министърът.

Веднага след одобряване на бизнес-плана, "Балкан ер тур" ще бъде предложена за приватизация. Вече има проявен интерес от няколко чужди инвеститори, съобщи министър Петров.

"Този път трябва добре да се прецени и да са направи ясна и прозрачна сделка, при която да се знае кой носи отговорност, ако има проблеми в бъдеще", каза министър Петров. На кандидатите ще бъдат предложени 49 на сто от капитала на дружеството, 51 на сто ще бъде българското участие като национален превозвач.

"Рекордните срокове, в които новата авиокомпания бе регистрирана и лицензирана, както и бързата реакция от страна на международните организации ИАТА и ИКАО по издаване на трибуквения код и позивните на новия национален авиопревозвач са ясен знак за доброто отношение и високата оценка за решението на Правителството и работата на екипа", каза министър Пламен Петров.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени