ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Пламен Петров ще се срещне с г-н Доминик Бюсеро, държавен секретар по транспорта и морето и с г-жа Никол Фонтен, делегиран министър на икономиката, финансите и индустрията на Република Франция 13.11.2002

Министър Пламен Петров ще придружи министър-председателя Симеон Сакскобургготски по време на тридневното му работно посещение във Френската Република от 14 до 16 ноември 2002 г.

Първата среща на министър Петров в Париж днес е с г-н Доминик Бюсеро, държавен секретар по транспорта и морето на Република Франция.
Теми на срещата ще бъдат европейската интеграция, хармонизирането на българското законодателство с това на ЕС и високата оценка, дадена на България от Европейската Комисия в Редовния доклад за 2002 г. за сектор "Транспорт".

България постигна добри резултати и напредък в привеждане на транспортното законодателство в съответствие с достиженията на правото на ЕС (acquis), особено в областта на автомобилния и железопътен транспорт".

Българската страна счита, че постигнатото до момента в сектор транспорт ще направи възможно затварянето на глава 9 "Транспортна политика" по време на Датското председателство.

В края на месец март 2002 г. и началото на месец октомври 2002 г. българската страна представи в рамките на Междуправителствената Конференция по присъединяването към Европейския Съюз допълнителна информация по преговорната позиция на България по глава 9 "Транспортна политика". Тези два документа съдържат обстоен преглед на постигнатото до момента развитие във всички видове транспорт.

Министър Пламен Петров ще се срещне и с г-жа Никол Фонтен, делегиран министър на икономиката, финансите и идустрията. Ще се обсъждат въпроси за сътрудничеството между Република България и Република Франция в областта на телекомуникациите, информационните технологии и пощенската дейност.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени