ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Национален конкурс за проекти по информационни технологии 30.08.2002

Конкурсът се организира от Агенцията за развитие на съобщенията и на ИКТ и Министерството на образованието и науката с цел да осигури възможност на младите хора да представят своите разработки в областта на моделиране на процеси и явления чрез информационни технологии.

В конкурса могат да участват младежи до 18 години. Всеки участник може да представи само един проект, който трябва да защити пред национална комисия.

Всеки проект, който ще бъде оценяван в конкурса се представя от един ученик и един научен ръководител. Учителите могат да бъдат научни ръководители на повече от един ученик, като с всеки от тях представят отделни проекти.

Проектите трябва да са разработени чрез използване само на легален софтуер и при спазване на Закона за авторското право.

Проектите класирани на първите две места ще бъдат представени на Международната олимпиада по информационни технологии, която ще се проведе в Тбилиси, Грузия от 4 до 8 ноември 2002 г.

Желаещите да участват в конкурса трябва да изпратят до 25 септември 2002г. на e-mail адреси: s.kantcheva@minedu.government.bg и mariya@mtc.government.bg следната информация:

1. Име, презиме и фамилия
2. Училище, град
3. Адрес, телефон и e-mail за връзка
4. Тема на проекта
5. Научен ръководител (име, месторабота и длъжност)
6. Резюме на български и английски език

Допуснатите до участие в конкурса проекти ще бъдат обявени на 26. 09. 2002 г. и участниците уведомени чрез електронна поща.

Защитата пред националната комисия ще се проведе на 27. 09. 2002 г. в София.

Разноските за участието на учениците и ръководителите (пътни, дневни и квартирни за един ден) се осигуряват от Агенцията за развитие на съобщенията и на ИКТ.
Допълнителна информация за условията на конкурса може да се получи на тел.: 02/981 04 88, (МОН, Силвия Кънчева) или на e-mail:s.kantcheva@minedu.government.bg.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени