ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Кандидатите за БТК са ясни 11.06.2002

Всичко е според очакванията, на лице е реална конкуренция между кандидатите, които са сериозни и с доказан авторитет, каза министър Петров днес, при отварянето на офертите за БТК.

Индикативни оферти са подадени от страна на Адвент Интернешънъл - американски инвестиционнен фонд, включващ"Джей пи морган", ЕБВР, консултантската фирма на Дойче телеком"-"Бетком и финансовата институция "Европа кепитал мениджмънт". Другият консорциум е между Коч холдинг и Тюрк телеком, като по думите на министър Петров в комбинация с тях могат да влязат и други фирми. Третият участник е фонда на Ей Ай Джи, базиран в Полша - "Ей Ай Джи сити кепитал мениджмънт".

Кандидат-купувачите са надеждни и въпреки "лошото време" за телекомите в световен план, продажбата на БТК е професионално подготвена, а БТК е представена в най-добрата светлина на инвеститорите, смята министър Петров.

Интересът към БТК е много голям, подчерта министърът на транспорта и съобщенията.

Кандидатите ще могат да направят подробен финансов анализ на състоянието на компанията до средата на август, след което ще подадат оферти за участие във втория етап на конкурса.

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени