ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

ПРОЕКТ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВ ГРАНИЧЕН КОМБИНИРАН (ПЪТЕН И ЖЕЛЕЗОПЪТЕН) МОСТ НА РЕКА ДУНАВ МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ ПРИ ВИДИН - КАЛАФАТ 14.06.2002

На 11-ти юни 2002 г. Делегацията на Европейската комисия в София одобри къса листа от седем кандидата за международен консултант по инженеринг и управление на проекта за новия мост. На 13-ти юни 2002 г. бяха изпратени тръжните документи, заедно с покани за представяне на оферти, до:

  1. DE CONSULT DEUTSCHE EISENBAHN-CONSULTING / OVE ARUP & PARTNERS LTD / FINNROAD LTD / CONSULTING KORTES LTD - ДЕ КОНСУЛТ ДОЙЧЕ АЙЗЕНБААН КОНСУЛТИНГ (ГЕРМАНИЯ), В КОНСОРЦИУМ С ОУВЕ АРУП & ПАРТНЪРС ЛТД. (ВЕЛИКОБРИТАНИЯ), ФИНРОУД ЛТД. (ФИНЛАНДИЯ) И КОНСУЛТИНГ КОРТЕС ЛТД. (ФИНЛАНДИЯ)

  2. FABERMAUNSELL LIMITED / LOUIS BERGER / GUS LTD - ФАБЕРМОНСЕЛ ЛТД. (ВЕЛИКОБРИТАНИЯ), В КОНСОРЦИУМ С ЛУИ БЕРЖЕ (ФРАНЦИЯ) И ГУС ООД (БЪЛГАРИЯ)

  3. HYDER CONSULTING LTD. - ХАЙДЕР КОНСУЛТИНГ ЛТД. (ВЕЛИКОБРИТАНИЯ)

  4. OBERMEYER / SYSTRA / CIE CONSULT / EEG SIMECSOL - ОБЕРМАЙЕР (ГЕРМАНИЯ), В КОНСОРЦИУМ СЪС СИСТРА (ФРАНЦИЯ), СИ АЙ И КОНСУЛТ (ЕЙРЕ) И ЕЕГ СИМЕКСОЛ (ФРАНЦИЯ)

  5. SCETAUROUTE S.A. / COWI AS / TYPSA - СЕТОРУТ ЕС А (ФРАНЦИЯ), В КОНСОРЦИУМ С КОВИ А ЕС (ДАНИЯ) И ТИПСА (ИСПАНИЯ)

  6. SCOTT WILSON HOLDINGS / IBERNISA S.A. / FLINT & NEILL PARTNERSHIP - СКОТ УИЛСЪН ХОЛДИНГС (ВЕЛИКОБРИТАНИЯ), В КОНСОРЦИУМ С ИБЕРИНСА ЕС А (ИСПАНИЯ) И ФЛИНТ & НИЙЛ ПАРТЪРШИП (ВЕЛИКОБРИТАНИЯ)

  7. WS ATKINS INTERNATIONAL LIMITED / SCHLAICH BERGERMANN UND PARTNER GBR - ДАБЪЛ Ю ЕС АТКИНС ИНТЪРНЕШЪНАЛ ЛИМИТИД (ВЕЛИКОБРИТАНИЯ), В КОНСОРЦИУМ С ШЛАЙХ БЕРГЕРМАН УНД ПАРТНЕР ГЕ БЕ ЕР (ГЕРМАНИЯ)

Късата листа ще бъде публикувана и на интернет страницата на Европейската комисия. Срокът за представяне на оферти е 2-и август 2002 г., като на 5 юли е предвидено кандидатите да направят посещение на мястото на бъдещия мост във Видин и Калафат.

Предстои Министърът на транспорта и съобщенията да назначи комисия за оценка на офертите, след съгласуване на състава й с делегацията на Европейската комисия. В съответствие с решенията на Смесения българо-румънски комитет в състава на оценителната комисия ще бъдат включени и румънски експерти.

Очаква се договорът с избрания международен консултант да се сключи в края на септември 2002 година, а идейният проект за моста - да бъде готов през май 2003 година. Консултантът ще изготви и технически проект за прилежащата пътна и железопътна инфраструктура от българска страна, както и тръжна документация за строителството на моста и на прилежащата инфраструктура. Предвиденият срок на договора е 60 месеца, в рамките на които консултантът ще окаже също съдействие на Звеното за изпълнение и управление на проекта при подготовката на Окончателен доклад за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) и ще съветва звеното по управлението, инженеринговите, финансовите и правните/договорните въпроси по време на строителството. Максималната стойност на договора е 5, 755 милиона евро, от които 4, 998 милиона евро ще бъдат финансирани от Програмата ИСПА на Европейския съюз, а останалите - от държавния бюджет. Българското правителство ще финансира и изготвянето на окончателния доклад за ОВОС.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени