ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Петров преговаря със синдикалните лидери на БДЖ 20.05.2002

Днес от 10.30 ч се състояха преговори със синдикалните лидери на БДЖ.

Министър Пламен Петров седна на масата за преговори и изслуша профсъюзните съображения на железничарите по повод състоялият се стачен протест на 16.05.02 г. Стигна се до консенсус по отношение твърдия курс, който управленския екип ще предприеме по събиране на задълженията от МК "Кремиковци"- един от най-големите длъжници на НК БДЖ.

Министър Петров огласи комисията сформирана от кабинета по решаване проблемите на събиране на задълженията от металургичния комбинат .

Има политическа воля и мениджърски идеи по съживяването и укрепването на БДЖ, стана ясно на срещата със синдикалистите. Задълженията към железницата са 14 милиона - до тази консенсусна цифра стигнаха и двете страни по преговорите.

Плащания се извършват всеки ден и ще продължат, като екипът и лично министъра на транспорта, правят всичко възможно до крайни рестриктивни мерки по закриване на работни места да не се стигне.

"Готови сме да разговаряме и очакваме идеите ви за стабилизирането на компанията"- каза в заключение министър Петров, синдикалистите от своя страна обещаха подкрепа в търсенето на задълженията от големите товародатели.

До закриване на губещи линии и работни места ще се стигне след задълбочени обсъждания с всички заинтересовани страни, заяви още министъра.

Изоставането на изплащането на месечните възнаграждения датира от преди 10 години, признаха дългогодишни ЖП синдикалисти.

При встъпване на новото управление задълженията на БДЖ са възлизали на 27 милиона лева, към момента те са 14 милиона, стана ясно в резултат на дискусията.

Полагаме всички усилия и няма да спрем да търсим правилните решения, каза още министър Петров, но при един протест трябва да съзнавате вашата социална отговорност, апелира министър Петров към синдикалните лидери.

Следващата среща бе насрочена след две седмици.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени