ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Публикуваната неверна информация в някои руски издания стана повод за среща между заместник-министър Милчо Миланов, експерти от Министерството на транспорта и съобщенията и представители на руската преса 21.05.2002

Днес в 11.00 ч., зам.министъра на транспорта Милчо Миланов, директора на ГВА Петър Младенов и експерти се срещнаха с представители на руската преса по повод появилите се в някои руски издания информации за отказ от страна на ГВА към Министерство на транспорта и съобщенията за даване на разрешителни за извършване на чартърни полети от руски авиопревозвачи.

Няма ограничения и не се налагат никакви рестрикции по отношение даването на разрешителни обясни зам. министър Миланов, единственото условие е авиофирмите да отговарят на изискванията, които европейските норми налагат.

В случай че самолетите бъдат оборудвани със системата за избягване на сблъсък във въздуха TCASSII-7 няма никакво основание, нито пък краен срок за даване на разрешително за извършване на чартърни полети.

"Туристопотокът от Русия е изключително важен за нас и ние ясно си даваме сметка че бързото решаване на проблема е от взаимен интерес. ГВА не би направила и опит за създаване на затруднения при оперирането на руски авиопревозвачи " - заяви зам. министър Милчо Миланов.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени