ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

СЪЮЗ НА РАБОТОДАТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ 28.05.2002

Изх. № 298.00.288
София, 27 май 2002 г.

Г-н Пламен Петров
Министър на транспорта

Уважаеми г-н Петров,

Позволете ми от името на Управителния съвет на Съюза на работодателите в България да изразя нашата пълна подкрепа за предприетите от Вас мерки за разрешаването на възникналия конфликт в пристанище Бургас.

Република България е декларирала нееднократно желанието си да бъде разглежана като страна с действаща пазарна икономика, в която всеки доход е функция на съответно количество положен труд. В тази връзка искаме да заявим, че ние оценяваме като несъстоятелни и нагли исканията за заплащане на каквито и да било ставки за престой без работа.

Безвъзвратно останаха в миналото навиците от епохатa на командно-плановата икономика, когато заплати се изплащаха независимо от финансовите резултати на фирмата. В миналото остана и профсъюзният рекет, при който се източваха предприятията на входа и изхода срещу гарантирането на социален комфорт на ръководителите им.

Отминаха и времената, когато nрофсъюзна върхушка, назначаваше и сваляше директорите. На подстрекателите към безредици и хаос следва да бъде даден ясен урок с цялата суровост на закона. Тежкото състояние на икономиката на страната ни не може да търпи повече феодализъм и диктат.

В тази връзка, позволете ми, г-н министър, още веднъж да Ви уверя, че може да разчитате на пълното съдействие от страна на Съюза на работодателите в България за пресичането на всякакви опити да бъде дестабилизирaна икономиката на страната в името на псевдо-социални и тесно синдикални интереси.

С уважение,

Васил Василев
Председател на Управителния съвет


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени