ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Най-масовият синдикат в пристанище Бургас "Промяна" и Министерството на транспорта и съобщенията постигнаха споразумение по основните стачни искания 29.05.2002

Министърът на транспорта и съобщенията Пламен Петров и синдикалният лидер на "Промяна" Димитър Диманов до късно снощи обсъждаха проблемите на пристанище Бургас.

Днес след отпътуването на министър Петров за Букурещ, където се провежда Европейската конференция на министрите на транспорта преговорите продължиха с упълномощените представители на Министерството на транспорта и съобщенията - заместник-министрите Любомил Иванов и Красимира Мартинова.

В резултат на обсъжданията се стигна до следните споразумения:

1. Да започнат незабавни преговори по икономическите искания на стачкуващите с упълномощените от министъра на транспорта и съобщенията лица - заместник -министър Мартинова и ръководителя на ИА "Пристанищна администрация" - кап. Пейчо Манолов не по-късно от 21 ч. тази вечер.

2. Отменя се Заповедта за забрана на стачкуващите да влизат в района на пристанището, в т.ч. премахване на допълнителните заграждения пред него.

3. Прекратява се наемането на работна ръка отвън.

4. Разпоредена е проверка на дейността на пристанище Бургас от инспектората на министерството, ръководена лично от неговия директор Владимир Кабаков, която започва утре.

5. Преоформя се правният статут на ДРС като дружество пряко подчинено на министъра на транспорта и съобщенията.

6. Изпълнителните директори на пристанище Бургас излизат в 14 дневен платен отпуск, като за този период се заместват от председателя на Съвета на директорите Бойко Иванов.

7. Призовават се стачкуващите да възстановят поетапно нормалния трудов процес в пристанище Бургас.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени